Pénteken ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság, és döntött a jövő évi versenyengedélyekről!

 

 

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság pénteki ülésén döntött a beadott licenckérelmek sorsáról. Ahogy az várható volt, csapatunk minden kritériumnak megfelelt és megkapta a jogot, hogy jövőre is elindulhasson az Merkantil Bank Liga NB2 küzdelmeiben!

Várható ellenfeleink közül licencet kaptak: BFC Siófok, Győri ETO, Gyirmót FC, Nyíregyházi Spartacus, Vasas FC, Békéscsaba 1902 Előre, BSC 1924, DEBRECENI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB, Dorogi FC, ESMTK, FC Ajka, FÜZESGYARMATI SPORT KLUB, Kazincbarcikai SC, Pécs, Szeged 2011, Szentlőrinci Sportegyesület, Szolnoki MÁV, Tiszakécskei LC, TVE 1887

Azon klubok, amelyeknek a licenckérelme a május 22-i ülésen nem került jóváhagyásra, a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően május 25–től június 2-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülésére várhatóan 2020. június 10-én kerül sor. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.

https://szovetseg.mlsz.hu/

Surányi Krisztián kollégánk a csapat ügyvezetőjével, Dragóner Attilával beszélgetett a COVID-19 vírus miatt kialakult helyzetről, a csapat jövőjéről!

 

Az MLSZ Elnökségének tegnapi döntése értelmében, nem folytatódnak a Merkantil Bank Liga NB2 küzdelmei. 

Az elnökség hétfői döntése értelmében az OTP Bank Liga a 26. fordulóval, a férfi Magyar Kupa pedig az elődöntőkkel folytatódik, valamint lejátsszák a Simple Női Ligában a BL-be jutásról döntő mérkőzéseket. A férfi nagypályás bajnokságok közül az NB II és NB III-as bajnokságok esetében, a kiírás elveit követve, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutókat az NB III-ba. Így jövőre az NB1-ben folytatja az MTK és a Budafok, míg a kiesés sorsára a Tiszakécske és a Vác jutott. Csapatunk nem hivatalosan a 10. helyen zárta a bajnokságot.

A mai napon újra pályán voltak a soroksári labdarúgók!

 Március 13-a után újra közösen gyakoroltak játékosaink. A kényszerű szünet után szigorú szabályok mellett, de mégis csak labdás edzésen vehettek részt Lipcsei Péter tanítványai. 

A labdás gyakorlatokat több csoportban, eltérő időpontban végezték Gyömbér Gáborék, ezzel is csökketve az esetleges fertőzés veszélyét. Játékosaink az elmúlt közel 2 hónapban egyéni program alapján otthoni edzéseket végeztek. A kiosztott feladatokat mindenki maradéktalanul elvégezte, de a labda már nagyon hiányzott!

Jó hír, hogy Abu Attila felépült arccsonttörése után, újra labdás gyakorlatokat végezhetett. A csapatnak jelenleg nincs sérült játékosa, ennyi előnye volt a kényszerű szünetnek. Ezen a héten még biztosan kis csoportos gyakorlásokkal várja a csapat az MLSZ döntését a bajnokság befejezésével kapcsolatban.

 

 

 

Klubunk is csatlakozott a Taxisok a védekezésért mozgalomhoz!

Múlt héten több tucat taxis gyűlt össze a Hősök terén, hogy dudálással fejezzék ki együttérzésüket az egészségügyben dolgozók iránt. De nem csak szolidaritást vállaltak, hanem segitséget is nyújtanak. Elindult a Taxisok a védekezésért mozgalom, mely keretein belül a csatlakozó személyek ingyen szállítják haza és munkába az egészségügyi dolgozókat.

A Soroksár Sport Club is maradéktalanul betartja az óvintézkedéseket és támogatja a segítő kezdeményezéseket! Megköszönve a vírus elleni védekezésben dolgozó emberek munkáját, 100.000 forintot adományozott clubunk a Taxisok a védekzésért mozgalomnak! 

Egyúttal kérjük minden szurkolónkat, szimpatizánsunkat, ha teheti maradjon otthon, ezzel segítve a vírus terjedésének megakadályozását!

 

#maradjotthon

 

Tisztelt Szurkolóink!
 
Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, a játékosok, edzők, családtagok védelme érdekében a Soroksár SC vezetése - összhangban a kormányzati, kerületi döntésekkel és az MLSZ intézkedéseivel, javaslataival - úgy határozott, hogy az egyesület határozatlan időre felfüggeszti edzéseit, foglalkozásait. Az MLSZ mai döntése értelmében az összes utánpótlás és felnőtt bajnokság szünetelni fog, az edzések megtartását sem javasolják. Játékosaink ez idő alatt egyéni edzésrend szerint fognak készülni, a Szamosi Mihály Sporttelep zárva lesz!
 
Forrás: www.mlsz.hu
 
Amennyiben újra indul a bajnokság, értesíteni fogjuk szurkolóinkat!
 
Köszönjük a megértést! Vigyázzanak Magukra és egymásra!
Isten áldja Magyarországot!