A téli, illetve a nyári "uborkaszezon" a szurkolók számára kicsit különleges időszaknak számít, hiszen a kedvencek meccsei híján ilyenkor kénytelenek megelégedni a játékoskeringővel. Ki, hova igazol, kivel erősödik, kinek a távozása miatt gyengül a csapat. Nincs ez másként Soroksáron sem.

Egy hete, hogy a Lipcsei Péter vezette szakmai stáb irányításával edzésbe állt csapatunk. Eddig különösebben nagy jövés-menés nem volt a Szamosi Mihály Sporttelepen, akár azt is mondhatnánk, hogy olyan vihar előtti csend honolt a Haraszti úton.

- Ma délelőtt lezárult egy fejezet a Soroksár SC történelmében is, bejelentette távozását a klub egyik legismertebb játékosa, Gyepes Gábor - tájékoztatta honlapunkat klubunk ügyvezető igazgatója, Dragóner Attila. - Barátságban váltunk el, megértettük Gyepi döntését, köszönjük, hogy az elmúlt években csapatunkat erősítette. További sok sikert kívánunk neki mind a pályán, mind a civil életben.

A ma már 37 éves Gyepes Gábor három esztendeje, 2015. szeptemberében, malájziai szerződése lejártával igazolt Soroksárra. Azóta 72 bajnoki mérkőzésen viselte csapatunk sárga-fekete szerelését, és védő létére 19(!) gólt szerzett.

A korábbi 26-szoros válogatott játékos kétszer nyert magyar bajnoki címet, kupa- és szuperkupa győztes, itthon a Ferencváros, a Vasas és a Videoton játékosa volt, míg légiósként éveken keresztül játszott Nagy-Britanniában (Wolverhampton, Northampton, Cardiff City, Portsmouth), valamint Malájziában (Sarawak FC).

Gyepes Gábor azért még nem hagy fel az aktív játékkal, a 2018-19-es idényben a Buzsáky Ákos irányította, NB III-ban szereplő III. Kerületi TVE együttest erősíti.