Gyömbér Gáborral beszélgettünk!

Csapatkapitányunk hosszú sérülés után tért vissza a pályára, új Lipcsei Péter rendelkezésére áll. Sérüléséről és várakozásairól beszélgetett honlapunkkal. 

- A novemberi sérülésed talán nem olyan súlyosnak, hogy csak áprilisban léphess pályára, mégis nagyon elhúzódott a visszatérésed. Mi történt a téli időszakban?

- GY. G.: Novemberben a combizmom 5,5 cm hosszan beszakadt. Ott biztossá vált, hogy téli szünetig már nem léphetek pályára, de a cél az volt, hogy januárban már a csapattal készülök. A téli pihenő alatt folyamatosan dolgoztam a visszatérésem érdekében és óvatosan el is kezdtem a felkészülést. Azonban ekkor rásérültem a korábbi problémára, újra beszakadt az izmom 3 cm hosszan, ez vezetett a végül 4 hónapos kihagyáshoz. Nehéz volt megélni ezeket a hónapokat, mert korábban nem volt ilyen jellegű sérülésem, tapasztalatlan voltam ebben a helyzetben. Ráadásul a csapat száz sebből vérzett, nagyon szerettem volna a pályán segíteni!

- Viszont ebben az időszakban Derekas Zoli egyre jobban teljesített a középpályán.

- Gy. G.: Már a bajnokság elején is azt gondoltam, hogy Zoli meghatározó játékosa lesz a csapatnak! Igazam lett, remek teljesítményévnek köszönhetően az U21-es válogatottba is kapott meghívót! Nagyon jó a mentalitása és fizikálisan is átlag fölötti képességei  vannak. Ideje volt, hogy valamelyik fiatal játékosunk igazi húzó emberré váljon. A játék néhány elemében ha fejlődni tud, akkor az NB1 is reális cél lehet a számára.

- Térjünk vissza hozzád, 4 hónap után ismét pályán voltál. Hogy érezted magad a 90 percek során?

- Gy. G.: A sérülésem már a múlté, de fizikálisan van lemaradásom. A kihagyott mérkőzéseket sajnos nem lehet edzéssel pótolni. Fokozatosságra sem volt lehetőség, mert a sűrű program és a hiányzók miatt 8 nap alatt 3 mérkőzést kellett játszanom, ami 4 hónap kihagyás után nem ideális. Természetesen mindent megteszek, hogy újra megfelelő állapotba kerüljek, nehéz mérkőzések jönnek és mindenkire szükség van!

- Az utolsó 3 mérkőzés nem sikerült jól. Mi hiányzott ezeken a mérkőzéseken?

-Gy. G:  Boldogok vagyunk, hogy a COVID-on átesett társak újra játszhatnak, talán kicsit meg is nyugodott a csapat. A visszatérőknek azonban fizikálisan van lemaradásuk, a betegség nem múlt el nyomok nélkül. Az utolsó 6 mérkőzésre azt a mindenáron győzni akarást kell visszahozni, mint ami jellemezte a csapatot a válogatott szünet előtt.

- Jön a bajnokság vége. Te mivel lennél elégedett a május záráskor?

- Gy. G.: Csapaton belül az 5. hely megszerzését tűztük ki célul. Nagyon szoros a mezőny, nem lesz könnyű odaérni! Nem szoktam előre számolgatni, bízom a kitűzött cél elérésében, és úgy látom, erre reális esélyünk van!