Czvitkoviccsal, Kemenessel jön a Budaörs

A megszokottól eltérően ezen a hét végén - az augusztus 20-i állami ünnep miatt - nem vasárnap, hanem szombaton lesz az összes mérkőzés a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Csapatunk a szomszédos Budaörs együttesét fogadja dabasi albérletében.

Két olyan szakvezető néz farkasszemet egymással szombaton 17.30-tól, akik játékosként beírták nevüket a magyar futball történelemkönyvébe: Lipcsei Péter 58-szor, a vendégek mestere, Bognár György 50-szer öltötte magára a válogatott nemzeti színű szerelését. Futballról alkotott filozófiájuk, a labdarúgás iránti alázatuk, elhivatottságuk alapján jó mérkőzésre van kilátás. Még akkor is, ha mindkét együttes egyelőre nyeretlenül, két-két döntetlennel és egy-egy vereséggel várja a szombati kezdősípszót.

A budaörsi gárdát illik komolyan venni. A tavasszal még NB I-ben szerepelt Gyirmót ellen a 91. percig győzelemre állt, a listavezető Nyíregyháza otthonában a 62. percben még vezetett, s csak Medgyes Sinan kiállítása után tudott fordítani a szabolcsi alakulat, míg legutóbb a Doroggal szemben a hajrában mentett pontot. Mindez azt jelenti, mentálisan és fizikálisan is "egyben" van az együttes. A nyáron ugyan több meghatározó játékos is távozott - Csillag Dárius éppen hozzánk - Budaörsről, de az érkezők minőségben és mennyiségben sem maradnak el elődeiktől. Czvitkovics Pétert vagy a kapus Kemenes Szabolcsot nem kell bemutatni a szurkolóknak, de az NB I-et is Bakos Szabolcs és Lengyel Béla is hosszú évek óta szerepel már a másodosztályban.

 

Nyomtatás